Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe werkt het precies?

Voor ieder bruidspaar verloopt het plannen van de bruiloft en de lessen voor de openingsdans verschillend. In die zin is er geen voorgeschreven traject. We kunnen wel een overzicht geven van de globale tijdlijn van het leren van de openingsdans. Daarover hier meer.

 

Fasen

Elk bruidspaar die een openingsdans doet doorloopt daarbij verschillende fasen.

  1. Besluit om te trouwen tot aan de proefles
  2. Oriëntatie
  3. Proefles
  4. Lessen plannen
  5. Lessen doen en oefenen
  6. Bruiloft
  7. Na de bruiloft

1. “Ja ik wil!” tot de proefles

Nadat je hebt besloten om te gaan trouwen en je trouwdatum is vastgesteld is de locatie veelal het eerste onderdeel dat geregeld wordt. Zodra je weet wat de datum is kun je je gaan oriënteren voor wat betreft de openingsdans. Voor sommige paren is dit enkele maanden voor meesten duurt het 1 tot 2 jaar voordat de bruiloft plaatsvindt.

 

2. Oriëntatie

Om je enigszins voor te bereiden op de proefles is het goed om na te denken over wat voor muzieknummer(s) je leuk vind. Hebben jullie een verschillende smaak? Maak dan een korte lijst van bijvoorbeeld de top 5 of top 7 muzieknummers die je mooi vind. Meld je aan voor een gratis account voor inspiratie voor muzieknummers.

Kom je er niet uit? Dan kan je trainer op basis van je muzieksmaak samen met jullie in de proefles vaak wat voorbeelden vinden die hier bij aansluiten.

 

3. Proefles

De proefles plan je in de optimale situatie 1 jaar tot 6 maanden voor je trouwdatum, of eerder wanneer je trouwdatum al dichter bij is. We raden aan om in dat geval zo snel mogelijk een proefles te plannen.

De meeste proeflessen worden tussen 1 jaar en 3 maanden voor de bruiloft gedaan. Wanneer je hoge eisen stelt aan je openingsdans of wanneer je jezelf graag zekerder wilt voelen over je eigen danskwaliteiten is het goed om eerder te beginnen. Er is dan een langere voorbereidingstijd dus meer kwaliteit en zekerheid.

Ben je in hoge mate stressbestendig, sportief aangelegd of heb je veel danservaring dan wel beschik je over stalen zenuwen? In dat geval is het ook mogelijk om last-minute nog een mooie openingsdans voor te bereiden. Op basis van de beschikbaarheid in onze planning kunnen we dan voor je bruiloft nog een aantal lessen verzorgen. Reserveer naast je proefles alvast wat momenten die nog beschikbaar zijn in ons systeem om lessen te nemen. Er zijn dagelijks paren die afspraken inplannen dus naarmate de tijd verstrijkt wordt de planning steeds verder gevuld.

 

4. Lessen plannen

Nadat je in de proefles samen met je trainer een plan hebt gemaakt voor hoeveel lessen je gaat volgen plan je de lessen in in ons online afsprakensysteem. We raden aan om direct na de proefles zo snel als mogelijk is de lessen in te plannen. De lessen kunnen tot 48 uur voorafgaand aan de afspraak worden gewijzigd.

Er zijn diverse manieren om je lessen te plannen, hier vind je een overzicht.

 

5. Lessen doen en oefenen

Zodra de lessen zijn ingepland kun je de lessen volgen. Je krijgt 3 dagen voorafgaand aan je les een e-mailbericht met een herinnering voor je lesafspraak. De lessen kunnen tot 48 voorafgaand aan de lesafspraak worden gewijzigd.

Het beste is om tussen de lessen in te oefenen. Onze trainer kan je tips geven over hoe je dit het beste kunt doen. Het is niet vereist om te oefenen en sommige paren kiezen er bewust voor om wat meer lessen te doen. Onze trainer houdt de voortgang in de gaten en stemt de lessen af op het aantal afgesproken lessen. Indien de voortgang onvoldoende is krijg je hierover bericht van je trainer. Je kunt dan zelf in overleg met je trainer bepalen of je het beste terug op schema komt door meer oefenen of dat het nodig is om wat extra lessen nemen.

Of je nu wel of niet oefent, ons uitgangspunt is dat we samen met jullie het doel halen: zorgen dat jullie zo goed mogelijk voorbereid zijn om een mooie openingsdans te doen op je bruiloft die voldoet aan al je wensen.

 

5. Je bruiloft

Na de voorbereidingen is het moment daar. Je inspanningen worden beloond: Tijd om te genieten van je openingsdans en een goede start van een onvergetelijke avond.

 

6. Na de bruiloft

Nagenieten. Het is door foto en videomateriaal te laten maken op je bruiloft mogelijk om ook na je bruiloft nog terug te kunnen denken aan je mooiste dag. Hierin is afstemming met foto en videografen over de openingsdans een essentieel onderdeel. Met een goede communicatie kun je zorgen dat je prachtige foto’s en video’s nog de rest van je leven kunt bekijken en terugdenken aan de mooie momenten. Dit gaat niet vanzelf en is niet standaard bij veel foto en videografen. Voor een optimale weergave van een openingsdans op video is het vaak mooi om met verschillende camera’s te werken. Daarnaast is het handig wanneer je fotograaf en videograaf weten waar ze moeten staan om de mooiste beelden vast te leggen.